Руска војска ослободила Георгијевку, у Курској области уништено шест украјинских тенкова

Руска гарда је саопштила да је у Курској области уништено шест тенкова, више од 10 борбених оклопних возила и 10 возила милитаната Оружаних снага Украјине

Руска војска ослободила је село Георгијевка на Покровском правцу у ДНР, саопштило је Министарство одбране Русије.

Јединице групе трупа "Север" одбиле су један контранапад, услед чега је елиминисано више од 195 војника, уништен оклопни транспортер, три возила и хаубица "гвоздика".

Јединице групе трупа "Запад" побољшале су тактички положај услед чега је елиминисано готово 420 војника, једно борбено оклопно возило, седам хаубица и једна вишецевни ракетни систем. Уништене су три станице за електронско ратовање и три складишта пољске муниције.

Јединице групе трупа "Југ" елиминисале су готово 690 војника, уништиле два борбена возила пешадије, осам возила, четири хаубице, једна станица за електронско ратовање и противбатеријска радарска станица АН/ТПК-50 произведена у САД.

Јединице групе трупа "Центар" заузеле су повољније положаје одбијајући девет контранапада јуришних група, услед чега је елиминисано готово 510 војника, два возила, две хаубице и два топа.

Јединице групе трупа "Исток" побољшале су ситуацију дуж линије фронта, одбијајући два контранапада јуришних група услед чега је елиминисано готово 95 војника, уништена два возила и три хаубице.

Јединице групе трупа "Дњепар" елиминисале су готово 30 војника и уништиле два возила.

Погођен је главни центар специјалних радио комуникација Главног обавештајног директората Оружаних снага Украјине, критично важни објекти аеродромска инфраструктура Украјине, као и концентрација људства и војне технике у 142 округа.

Системи ПВО оборили су 41 украјинску беспилотну летелицу.

Руска гарда је саопштила да је у у Курској области уништено шест тенкова, више од 10 борбених оклопних возила и 10 возила милитаната Оружаних снага Украјине.

Како су истакли, деминери Руске гарде спроводе свакодневне активности на тражењу и неутралисању експлозивних објеката, а обавештајци на идентификацији непријатељских диверзантских група.

У Министарству су додали да су руске трупе напале главни специјални центар за радио везе украјинске војне обавештајне службе.

"Оперативно-тактичка авијација, беспилотне летелице, ракетне снаге и артиљерија погодиле су главни центар специјалних радио комуникација Главне обавештајне управе Оружаних снага Украјине и критично важне објекте аеродромске инфраструктуре", наводи се у извештају.