Русија

Симоњанова: Русија је уточиште за "нормалност"

Поштовање традиционалних вредности могло би да учини земљу врхунском дестинацијом за људе који беже од пробуђености Запада, каже главна и одговорна уредница РТ
Симоњанова: Русија је уточиште за "нормалност"www.globallookpress.com © Sergey Elagin/Business Online

Запад је у загрљају "катастрофе воукизма" и непрестано покушава да натера друге земње да се придржавају његове идеологије, каже главна уредница РТ-а Маргарита Симоњанова. Она је додала да би руска одбрана традиционалних вредности могла да омогући земљи да постане "уточиште" за оне који одбацују "агресивну западнизацију" и "воук религију".

Симоњанова је то прокоментарисала док је модерирала панел дискусију на Четвртом евроазијском форуму жена у Санкт Петербургу. Дискусија се вртела око потребе да се спрече идеје које су тренутно популарне на Западу да контаминирају друге културе.

Симоњан је подсетила на многе примере идеја које су у супротности са традиционалним вредностима које хвале западњаци, укључујући истополне бракове, немање деце и праксу промене пола, као и на последње Олимпијске игре на којима су "два физиолошка мушкарца тукла жене".

Она је оптужила Запад да "агресивно" промовише ову "непријатну, непознату и често шокантну агенду" и исмејала га зато што брка напредак са деградацијом.

"Они су се пробудили, а ми изгледа да још спавамо", рекла је она, мислећи на Русију која се доследно придржава традиционалних вредности, као што су људско достојанство, високи морални идеали, породица и патриотизам.

"Напредак је као јогурт: нису сви подједнако здрави… (Западни) мисионари промовишу религију воукизма… Они тврде да је њихова идеологија произашла из хуманизма и напретка, а да смо ми (Руси) нехумани јер не дозвољавамо људима да следе своје понекад изопачене идеје и не дозвољавамо да се те идеје остваре", рекла је Симоњанова. Она је напоменула да је подстицање трогодишњег детета да изабере свој пол, за шта Запад тврди да је део напретка, "катастрофа воукизма".

Симоњанова је напоменула да промовисање традиционалних вредности као руске националне идеологије не само да може да помогне демографској ситуацији у земљи, већ ће омогућити људима из целог света да избегну воукизам и све оно што он подразумева.

"Тајна Совјетског Савеза била је у овој прелепој идеји универзалне једнакости... моћној идеји која је одјекнула у душама људи – зато нас се (Запад) толико плашио – плашили су се да ћемо убедити људе да имамо боље. Ова идеја је недостајала у новој Русији свих ових година – можемо да понудимо свету сигурно уточиште за нормалност", предложила је она.

Раније ове године, руски председник Владимир Путин потписао је декрет којим се олакшавају визна правила за странце који желе да дођу у Русију из моралних разлога. Повлашћени услови биће понуђени онима који не одобравају "неолибералне идеолошке ставове" својих матичних земаља, а преферирају традиционалне руске духовне и моралне вредности. Планирано је да Министарство спољних послова почне да издаје тромесечне визе за такве захтеве касније овог месеца

image