Русија

Заједничке вежбе војске Русије и Лаоса: Војници увежбавају противтерористичка дејства

У оквиру друге фазе практичних дејстава са бојевим гађањем, заједничка група трупа радиће на уништавању "илегалне оружане групе"
Заједничке вежбе војске Русије и Лаоса: Војници увежбавају противтерористичка дејстваwww.globallookpress.com © City News Moskva

Војно особље Руске Федерације и Лаоса на полигону у Приморској покрајини почело је да савладава савремене методе вођења борбених дејстава у оквиру међународних вежби "Ларос-2024", саопштила је служба за медије Источног војног округа руске војске за РИА Новости.

"На територији Приморске покрајине, у оквиру међународне руско-лаоске војне вежбе 'Ларос-2024', војно особље Лаоске народне армије почело је да овладава савременим методама вођења борбених дејстава. Обучавање је организовано на тактичком терену комбинованог полигона Источног војног округа у Приморској покрајини", наводи се у саопштењу.

Напоменули су да се у оквиру вежбе, војници из Лаоса, за које је на полигону распоређено више од 20 места за обуку, обучавају у складу са својим специјалностима под руководством руских инструктора са борбеним искуством.

"У блиској будућности ће се одржати прва етапа практичних акција заједничке групе трупа, током које ће војници Источног војног округа и Лаоске народне армије извршити неколико задатака - преговарање са 'терористима', евакуација цивилног становништва из насељеног места, чишћење насељеног места и рад снајперске јединице", додаје се у саопштењу.

У оквиру друге фазе практичних дејстава са бојевим гађањем, заједничка група трупа радиће на уништавању "илегалне оружане групе".

Заједничке руско-лаоске војне вежбе "Ларос-2024" почеле су 18. септембра у Приморској покрајини и трајаће до 26. септембра.

image