Русија

Москва: Кијев прешао на терористичке активности, иза тих злочина стоје САД и Велика Британија

Кијевски режим прети целом свету непредвидивим и изузетно опасним последицама, смаатра званична представница руског Министарства спољних послова
Москва: Кијев прешао на терористичке активности, иза тих злочина стоје САД и Велика Британијаwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Кијев се већ одавно служи терористичким методама, а иза свих дејстава Украјине стоје Вашингтон и Лондон, чак и када је у питању планирање могућег напада на Курску нуклеарну електрану, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова на брифингу.

"Кијевски режим прети целом свету непредвидивим и изузетно опасним последицама. Судећи по фотографијама Курске нуклеарне електране које су објавили Украјинцима, а снимљене су са удаљености од неколико километара из извиђачког дрона Оружаних снага Украјине, Кијев није одустао од идеје да изведе напад на овај цивилни инфраструктурни објекат", оценила је Захарова.

Иза свих ових злочина кијевског режима стоје, пре свега, Сједињене Америчке Државе и Велика Британија, истакла је званична представница руског министарства.

Како је нагласила, то сведочи о правој суштини кијевског режима, као и о "одсуству и најмање везе са демократијом, законитошћу и легитимитетом".

Кијев је са искључиво националистичке агенде и диктатуре прешао на садашње директне терористичке активности, указала је Захарова.

Раније је директор "Росатома" Алексеј Лихачов изјавио да се Курска нуклеарна електрана у августу нашла под јаким нападом украјинских оружаних снага. Према његовим речима, "украјинске власти нису криле намере да желе да је заузму силом".

Украјинска војска се одавно претворила у нацистичку

Захарова је подсетила да је Министарство одбране САД признало да је америчка војска обучавала јединицу Оружаних снага Украјине која је "могла грубо да крши људска права".

"Ако је то признао Пентагон, онда можете замислити шта су заправо радили њихови инструктори или помоћници. Зашто је требало чекати на овај извештај, нејасно је, јер само лудак не зна за кршење људских права у Украјини", истакла је Захарова.

У извештају није наведено о којој јединици је реч, али, према речима Захарове, то и није важно, јер украјинска војска се одавно претворила у нацистичку која чини гнусне злочине над цивилима.

Нацистички симболи и слогани припадника Оружаних снага Украјине су документовани у западним медијима и бројним снимцима, навела је она и подсетила да Москва има информације о томе да су украјинске снаге у руском пограничном региону направиле нешто попут концентрационих логора, у које смештају локално становништво.

"Постоје докази да су припадници Оружаних снага Украјине у руским пограничним областима направили неке концентрационе логоре, где под претњом смештају мештане који из разних разлога нису могли да оду из небезбедних области", нагласила је Захарова.

Руски органи безбедности настављају да добијају информације о случајевима присилне депортације становника Курске области у Украјину који нису стигли да се евакуишу, указала је она.

То је била типична пракса немачких фашистичких окупатора, навела је Захарова и позвала да се не заборави како су нацисти слали совјетске људе у ропство.

image