Руска војска потискује Украјинце из Курске области: Спречени нови упади, уништен немачки "леопард"

Уз подршку армијске авијације и артиљеријске ватре, одбијена су четири покушаја Оружаних снага Украјине да пробију границу Руске Федерације у правцу насеља Нови пут и Медвежје

Јединице групе трупа "Север" наставиле су са извођењем офанзивних дејстава, током којих су поразиле формације 22, 41. и 115. механизоване, 17. тенковске, 82. ваздушно-јуришне бригаде и 1. бригаде Националне гарде, као и 112. 129. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине, саопштило је руско Министарство одбране.

Како се наводи, јединице Војске Руске Федерације распоређене на овом делу фронта су у протекла 24 часа осујетиле покушаје противнапада непријатељских снага у правцу насеља Кремјаноје, Љубимовка и Мала Локња.

Као резултат тога, Оружане снаге Украјине изгубиле су до 30 погинулих и рањених, уништена су два борбена оклопна возила, самоходна хаубица 2С1 "гвоздика" и три возила.

Уз подршку армијске авијације и артиљеријске ватре, одбијена су четири покушаја Оружаних снага Украјине да пробију границу Руске Федерације у правцу насеља Нови пут и Медвежје.

Непријатељ је изгубио до 60 погинулих и рањених људи, два тенка су уништена, укључујући "леопард", три борбена возила пешадије ЦВ-90 шведске производње, четири борбена оклопна возила и једно инжињеријско возило.

Оперативно-тактичка авијација и ракетне снаге извршиле су нападе на подручја концентрације у Сумској области и резерве 21, 22, 41. и 115. механизоване, 82. и 92. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, 1. бригаде Националне гарде , као и 103. и 106. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине.

Оружане снаге Украјине су за један дан изгубиле више од 370 војника и 18 оклопних возила, укључујући два тенка, четири борбена возила пешадије и 12 оклопних борбених возила, као и шест артиљеријских оруђа, минобацач, станицу за електронску борбу, инжињеријско возило за разминирање и седам возила. Уништен је и један понтонски прелаз.