Путин са Саветом безбедности: Неопходно заштити објективно тумачење историје

Знамо да се последњих година историја веома често користи у савременој политици као средство за постизање одређених политичких циљева у односу на нашу земљу. И то се ради на веома бескрупулозан начин, указао је руски председник

Историја се у последње време користи као средство за постизање политичких циљева када је у питању Русија, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку са члановима Савета безбедности Руске Федерације.

Тема данашњег састанка СБ РФ – објективно тумачење историје – не односи се директно на безбедносна питања, али ипак представља средство за постизање политичких циљева у односу на Русију, указао је председник.

"На први поглед, то су питања релевантних области науке којима би, пре свега, требало да се расправља у научној заједници. Међутим, знамо да се последњих година историја веома често користи у савременој политици као средство за постизање одређених политичких циљева у односу на нашу земљу. И то се ради на веома бескрупулозан начин", рекао је Путин.

Тема није занемарљива јер дефинитивно утиче на данашњу политику и руски званичници могу да се позабаве њоме, поручио је Путин и замолио свог помоћника Владимира Мединског и руског министра спољних послова Сергеја Лаврова да детаљније говоре о томе.