Руска војска за недељу дана извела 27 удара: Оборена четири украјинска авиона

Током недеље, снаге ПВО обориле су авион МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства, седам тактичких балистичких ракета АТАЦМС произведених у САД, 12 вођених бомби "хамер" француске производње, 42 ракете лансиране из ХИМАРС-а произведене у САД и 305 беспилотних летелица, укључујући 153 ван зоне СВО

Оружане снаге Руске Федерације су за недељу дана извеле 27 удара, а том приликом погођени су енергетски објекти који су подржавали рад украјинских предузећа војноиндустријског комплекса и инфраструктура војних аеродрома, саопштило је Министарство одбране Русије.

Јединице групе трупа "Север" за недељу дана неутралисале су готово 3.510 војника, уништиле 18 тенкова, међу којима и један "леопард" немачке производње, 117 борбених оклопних возила, 66 возила, два вишецевна ракетна система, као и четири станице за електронско ратовање.

Јединице групе трупа "Запад" наставиле су да напредују у дубину одбране непријатеља, који је изгубио готово 3.745 војника, тенк, десет борбених оклопних возила, укључујући и оклопни транспортер М113 америчке производње, као и 60 возила.

Као резултат одлучних акција јединице групе трупа "Запад" ослобођена су насеља Желане Прво и Георгијевка у Доњецкој Народној Републици. Оружане снаге Украјине изгубиле су готово 4.855 припадника војске, тенк, два борбена возила пешадије "мардер" немачке производње, 52 возила и 34 оруђа артиљерије, од којих су 17 из земаља НАТО-а. Уништене су четири станице за електронско и противбатеријско ратовање, као и 11 складишта муниције.

Јединице групе трупа "Центар" побољшале су ситуацију дуж линије фронта, а за недељу дана неутралисале су готово 610 војника, један тенк, 11 оклопних борбених возила, укључујући немачки "мардер" и два оклопна транспортера М113 америчке производње.

Јединице групе трупа "Исток" заузеле су повољније положаје на фронту, одбиле 11 контранапада, док је непријатељ изгубио готово 735 војника, два тенка, седам борбених оклопних возила и 16 возила.

Јединице групе трупа "Дњепар" за недељу дана неутралисале су готово 355 војника, уништиле два тенка, 27 возила и пет артиљеријских оруђа. Уништена су и четири складишта муниције.

Ваздушно-космичке снаге Русије су у ваздушним борбама уништиле три украјинска борбена авиона - један МиГ-29 и два Су-27.

Током недеље, снаге ПВО обориле су авион МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства, седам тактичких балистичких ракета АТАЦМС произведених у САД, 12 вођених бомби "хамер" француске производње, 42 ракете лансиране из ХИМАРС-а произведене у САД и 305 беспилотних летелица, укључујући 153 ван зоне СВО.

За недељу дана, 53 украјинска војника су се предала.