Председница Савета Федерације Русије о детонацијама у Либану: Гнусни напад

"Нисмо могли да избегнемо тему текуће ескалације на Блиском истоку", поручила је Валентина Матвијенко на 4. Евроазијском форуму жена

Председница Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко назвала је детонације комуникационих уређаја у Либану 18. септембра терористичким сајбер нападом широких размера, који је нанео штету хиљадама невиних људи, укључујући децу.

"Нисмо могли да избегнемо тему текуће ескалације на Блиском истоку на нашем међународном форуму; нисмо могли да не истакнемо нашу забринутост због ракетног удара на Либан и, наравно, нисмо могли да не осудимо терористички сајбер напад широких размера проузрокован експлозијом комуникационих уређаја који је изведен на либанским улицама, гнусан, неселективни напад који је нанео штету хиљадама невиних људи, укључујући и децу", рекла је Матвијенкова на 4. Евроазијском форуму жена.

Она је напоменула да је став Русије у вези са текућом ескалацијом на Блиском истоку "јасно изразило руско Министарство спољних послова и руски представник у УН".

Подсећамо, након масовне експлозије пејџера и токи-вокија Хамаса у којима је, према подацима либанског министарства здравља, страдало 37 особа и рањено скоро 3.000, лидер те групе Хасан Насрала јуче је запретио одмаздом против Израела.