Русија

Руски премијер усвојио листу са 47 земаља шире деструкцију: Међу њима С. Македонија и Црна Гора

Раније је председник Русије Владимир Путин наложио Министарству спољних послова да направи списак држава које спроводе политику наметања неолибералних вредности које су у супротности са руском традицијом
Руски премијер усвојио листу са 47 земаља шире деструкцију: Међу њима С. Македонија и Црна Гора© Kremlin Press Office / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Руски премијер Михаил Мишустин усвојио је листу земаља за које Москва сматра да намећу деструктивне вредности супротне духовним и моралним вредностима руског народа.

Према извору ТАСС-а који је упознат са припремом документа, листа је сачињена у складу са председничким указом о пружању хуманитарне подршке странцима који деле традиционалне духовне и моралне вредности.

На списку је 47 држава, а међу њима су све чланице Европске уније и НАТО-а, осим Словачке, Мађарске и Турске.

На листи су Велика Британија, САД и Украјина, као и Аустралија, Аустрија, Албанија, Андора, Белгија, Грчка, Италија, Кипар, Канада, Пољска, Француска, Исланд, Лихтенштајн, Јапан, Норвешка, Сан Марино, Сингапур, Северна Македонија, Црна Гора, Јапан, Јужна Кореја, Микронезија, Монако, Нови Зеланд,  Шпанија, Швајцарска и Тајван (сматра се територијом Кине, али од 1949. под управом властите администрације).

Одлука је објављена на сајту правних информација.

Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је раније наложио Министарству спољних послова да креира списак држава које спроводе политику наметања неолибералних вредности које су у супротности са руском традицијом.

Наредба ступа на снагу даном званичног објављивања.

image