Русија

Цензура руских медија се наставља: ТикТок блокирао налоге Спутњика

Нова блокада долази након што су САД увеле санкције неколико руских медија, укључујући РТ
Цензура руских медија се наставља: ТикТок блокирао налоге Спутњика© Maksim Konstantinov/Global Look Press

ТикТок избрисао је налоге неколико филијала медијске мреже Спутњик, а међу њима и канал Спутњик Србија.

Наиме, блокирани су Спутњик Србија, Африка, Интернешенел, Бразил, Мундо и Спутњик Индонезија.

ТикТок се овим поводом још увек није огласио.

ТикТок, који је у власништву кинеске интернет компаније "Бит денс", последњих месеци је био под јаким притиском америчких власти, а у априлу је амерички председник Џозеф Бајден потписао закон којим се дозвољава забрана мреже ако се не прода у року од годину дана.

Претходно је компанија "Мета" блокирала РТ и медијску групу "Русија севодња" у својим апликацијама због америчких санкција.

"Након пажљиве анализе, проширили смо своје кораке против државних руских медија. 'Русија севодња', РТ и сродне структуре су блокиране у нашим апликацијама на глобалном нивоу због деловања који се доводи у везу са страним мешањем", поручили су из компаније.

Међутим и ту није био крај. Друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм у својим апликацијама додатно су блокирале и личне налоге главне уреднице РТ и медијске групе "Русија севодња" Маргарите Симоњан.

На блокаду налога руских медија реаговала и сама телевизија РТ, поручивши да ће "њени партизани пронаћи пукотину и провући се кроз њу".

"Не брините: тамо где затворе врата, па прозор, наши 'партизани' ће наћи пукотину и провући се кроз њу. И сами признајете да смо добри у томе", навели су на Телеграму.

image