Русија

Русија и Кина раме уз раме у Јапанском мору: Почеле поморске војне вежбе "Бејбу/Сарадња-2024"(ВИДЕО)

Одред бродова ће у Јапанском мору увежбавати одбијање напада противника из ваздуха, воде и из подводног окружења, као и заједничко маневрисање и одбрану док се налази на незаштићеном подручју
Русија и Кина раме уз раме у Јапанском мору: Почеле поморске војне вежбе "Бејбу/Сарадња-2024"(ВИДЕО)www.globallookpress.com © Whitehotpix/ZUMAPRESS.com

Руско-кинеске поморске војне вежбе "Бејбу/Сарадња – 2024" почеле су данас церемонијом у Владивостоку, саопштила је прес-служба Тихоокеанске флоте.

"Заједнички одред ратних бродова Тихоокеанске флоте и Ратне морнарице Кине испловио је на море из Владивостока у циљу одржавања заједничке руско-кинеске поморске војне вежбе 'Бејбу/Сарадња – 2024'. Пре него што је одред ратних бродова две земље напустио базу, одржано је свечано постројавање и руководиоци с обе стране су објавили да почињу заједничке вежбе", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, одред бродова ће у Јапанском мору увежбавати одбијање напада противника из ваздуха, воде и из подводног окружења, као и заједничко маневрисање и одбрану док се налази на незаштићеном подручју.

Осим тога, бродови ће изводити артиљеријску паљбу и борбене вежбе употребом противваздушног и противподморничког наоружања.

Са руске стране у вежбама учествују велики противподморнички бродови "Адмирал Пантелејев" и "Адмирал Трибуц", мали противподморнички бродови МПК-82 и МПК-107, као и мали ракетни брод "Смерч" Тихоокеанске флоте.

Из Ратне морнарице Народне ослободилачке армије Кине у вежбе су укључени разарачи "Сининг" и "Вуси", фрегата "Линг Ји" и брод за снабдевање "Таиху".

Подсетимо, кинески бродови стигли су у Владивосток у среду.

image