Русија

Пољански: Русија није упозната са планом за мир Владимира Зеленског

Тешко нам је да разумемо шта је на уму безумног човека, рекао је први заменик сталног представника Руске Федерације при УН
Пољански: Русија није упозната са планом за мир Владимира ЗеленскогGetty © Gonzalo Azumendi

Русија није упозната са "мировним планом" Владимира Зеленског за решење украјинске кризе и није била позвана да о томе разговара, рекао је први заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански.

Зеленски је обелоданио да је "план победе" Украјине већ у потпуности припремљен, а како је раније наводио, тај план садржи "моћан пакет који ће приморати Русију да дипломатски оконча рат".

Пољански је, одговарајући на питања да ли је Москва видела одговарајући план и да ли је позвана да разговара о њему, рекао "не".

"Тешко нам је да разумемо шта је на уму безумног човека. Не знамо шта Зеленски планира. Око његовог боравка у УН се диже велика бука, као и око тога шта ће да понуди или неће да предложи", додао је Пољански.

Истовремено, Пољански је напоменуо да ће Запад морати да подржи ову "ПР кампању украјинског председника, чији је мандат већ истекао, и да украјинско питање остане у центру пажње међународне заједнице".

То је, према речима руског дипломате, тежак задатак, с обзиром да се у свету дешавају многе кризе, укључујући ону веома акутну на Блиском истоку и у Појасу Газе.

Напад украјинске војске на Курску област је "најбољи одговор" свима који су се надали да Кијев тежи миру, рекао је Пољански.

image