Из Думе поручују да је такозвани мировни план Зеленског још један трик

"Зеленски стрепи да су његовог непосредни начелник Бајден једноставно уклоњен из председничке трке и да са новим председником можда неће имати такав терористички тандем", оценио је Михаил Шеремет

Такозвани "план победе" који је изнео Владимир Зеленски је трик и нова шарена лажа за одвлачење пажње и прикирвање његове праве намере, указао је депутат Државне думе са Крима, члан Комитета за безбедност Михаил Шеремет.

Циљ путовања Зеленског у Вашингтон је да покуша да придобије подршку председничких кандидата у САД, пошто Бајдена сматра отписаним, оценио је Шеремет.

"Зеленски стрепи да су његовог непосредног команданта Бајдена једноставно уклонили из председничке трке и да са новим председником можда неће имати такав терористички тандем, што је за њега равно смртној казни", рекао је посланик.

Како је то објаснио амерички милијардер Дејвид Сакс, Зеленски је допутовао у Сједињене Америчке Државе да америчком председнику Џозефу Бајдену представи свој "план победе", чија би примена могла да доведе до трећег светског рата. Према његовим речима, план Зеленског предвиђа тренутни улазак Украјине у НАТО и ударе ракетама дугог домета на руску територију.

Зеленски је раније на Телеграму навео да  да је такозвани план победе Украјине у потпуности припремљен, а још раније је навео да тај план садржи "моћан пакет који ће приморати Русију да дипломатски оконча рат".