Русија

Руски посланик: Преговори с терористима могући само у врелим сновима Зеленског

Толмачов је подсетио да су овлашћења Зеленског истекла још у мају
Руски посланик: Преговори с терористима могући само у врелим сновима Зеленског© Michael Kappeler/picture alliance via Getty Images

Преговори са Владимиром Зеленским, који предводи терористичку структуру која напада мирне градове, могући су само у његовим "врелим сновима", а његови планови и измишљотине су "обична беда", рекао је за РИА Новости посланик Државне думе Александар Толмачов.

Раније је амерички милијардер Дејвид Сакс известио да је Зеленски дошао у Сједињене Државе да америчком председнику Џозефу Бајдену представи свој "план победе", чија би примена могла да доведе и до трећег светског рата. Конкретно, према његовим речима, план Зеленског предвиђа тренутни улазак Украјине у НАТО и ракетне ударе дугог домета по руској територији.

"Преговори са особом која води терористичку структуру која напада мирне градове могући су само у врелим сновима оних који имају озбиљне проблеме на пољу психијатрије. Да подсетим да су овлашћења Зеленског истекла још у мају, а његови планови или измишљотине нису валидни", рекао је Толмачев за "РИА Новости".

Парламентарац је напоменуо да предлози Зеленског немају никаквог смисла за Русију, јер су претходне рунде преговора потврдиле њихову неефикасност, односно да Украјина неће испунити своја обећања.

"Једина сврха састанака је била да се обавеже страна која држи реч, односно нас, док кијевски режим спрема нове ратне злочине. Ако заиста желе да дође до мира, нека положе оружје – само такви  преговори имају смисла, па чак и тада, под условом да у Украјини постоји легитимна власт коју је изабрао народ, а не самоименовану која је резултат пуча или игара са законодавним актима", закључио је народни посланик.

image