Русија

Оружане снаге Русије ушле у предграђе Угљедара: Украјинци свесни да је "тренутак изгубљен"

Почела су борбена дејства у самом Угљедару, наши момци су ушли у квартове на периферији града и напредују корак по корак, обелоданио је председник Комисије јавног већа РФ
Оружане снаге Русије ушле у предграђе Угљедара: Украјинци свесни да је "тренутак изгубљен"© Wolfgang Schwan/Anadolu via Getty Images

Руске трупе ушле су у предграђе града Угљедар у Доњецкој Народној Републици (ДНР), коју су претходно окупирали украјински милитанти, објавио је Владимир Рогов, председник Комисије јавног већа Руске Федерације за питања суверенитета и копредседник Координационог савета за интеграцију нових региона.

"Почела су борбена дејства у самом Угледару, наши момци су ушли у квартове на периферији града и напредују корак по корак", рекао је Рогов, преноси "РИА Новости".

Раније је саветник шефа ДНР Игор Кимаковски објаснио да Оружане снаге Украјине покушавају да повуку своје ударне групе са Угљедара, које су се нашле у "кљештима" руских трупа, па је ротација непријатељских јединица практично немогућа.

Он је напоменуо да чак и неки кругови у Украјини блиски Министарству одбране препознају тежак положај 72. бригаде Оружаних снага Украјине, која се налази у граду.

У недељу је посланица Раде, Маријана Безуглаја, назвала да је губитак Угљедара само "питање времена".

Оружане снаге Украјине су, говорећи о критичној ситуацији у области Угљедара, констатовали су да је тренутак када је било могуће променити целокупну ситуацију око града – изгубљен.

Украјински војник кодног имена "Алекс", истакао је да се то посебно односи на бокове града.

Он је позвао да се успоставе "акциони планови" како би се спасили животи војника, а не погоршала ситуација.

image