Русија

Небензја: Украјинска војска је на ивици потпуног пораза, Кијев да прихвати реалност

Русија је увек била спремна да живи у миру са Украјином све док од ње нису направили неонацистичку русофобску државу с планом уласка у НАТО, рекао је руски амбасадор у УН
Небензја: Украјинска војска је на ивици потпуног пораза, Кијев да прихвати реалностwww.globallookpress.com © Lev Radin/Keystone Press Agency

Русија ће наставити Специјалну операцију у Украјини уколико Запад не дозволи да се кијевски режим смени мирним путем, изјавио је руски амбасадор у УН Василиј Небензја на седници Савета безбедности.

"Увек смо се односили према Украјинцима са поштовањем. Они су братски народ са којим имамо нераскидиве историјске везе. Али ако нам западни табор не дозволи да се мирним путем ослободимо тог 'тумора', који представља актуелни кијевски режим, Русија ће наставити СВО све док се њени циљеви не реше војним путем", упозорио је Небензја.

Руски дипломата је истакао да је Русија увек била спремна да живи у миру са Украјином све док од ње нису направили неонацистичку русофобску државу с планом уласка у НАТО.

"Позивам Кијев да што пре прихвати реалне параметре за дугорочно решавање кризе, а не да клизи у нереалистичне 'планове победе'", истакао је амбасадор.

Како је додао, Украјина је у условима диктатуре Зеленског спремна да се угуши у крви и да гурне свет у трећи светски рат.

"Украјина је, уз неонацистички режим, постала диктатура једног човека, спремна да у циљу очувања власти и слепог праћења Запада не само да угуши земљу у крви него и да као жртву принесе све младе Украјинце који нису успели да побегну из земље и да гурну свет у трећи светски рат", нагласио је Небензја.

Украјинска војска је на ивици потпуног пораза

Небензја је додао да је украјинска војска, упркос великим залихама наоружања, укључујући и оружје дугог домета, на ивици потпуног пораза.

"Украјинска војска је на ивици пораза упркос значајном снабдевању оружјем, укључујући и оно дугог домета, упркос страним плаћеницима и директном учешћу Запада у сукобу у Украјини са циљем да се нанесе стратешки пораз Русији", указао је.

Како је додао, да би се у то уверили, довољно је проучити војне извештаје који указују на брзи колапс фортификационих линија Кијева на источном фронту, чија је изградња трајала готово осам година.

Владимир Зеленски се, претходно на састанку Савета безбедности УН, изјаснио против преговора са Русијом о решавању сукоба у Украјини.

Осим тога, он је поново говорио о његовој "формули мира" за решавање ситуације у Украјини.

Зеленски је у интервјуу за "Еј-Би-Си њуз" рекао да његов такозвани "план за победу Украјине нема никакве везе са преговорима са Русијом, већ је усмерен на јачање Оружаних снага Украјине".

У јулу је руски председник Владимир Путин изјавио да је прекид ватре у Украјини немогућ без пристанка "друге стране" на неповратне кораке прихватљиве Русији.

"Москва не може дозволити да непријатељ искористи прекид ватре да побољша своју позицију и обнови снагу", поручио је руски председник.

image