Руска војска напредује у ДНР: Отпор Украјинаца све мањи, повлаче се из Угљедара

Селидово је окружено са три стране, а један од важних задатака за опкољавање града било је пресецање пута Цурукино-Селидово због великог логистичког центра

Групација Оружаних снага Украјине у Селидову на Покровском правцу нашла се у двоструком обухвату (клешта или пинцер маневар), саопштили су за ТАСС припадници руских снага безбедности.

"Селидово је окружено са три стране", изјавили су они и додали да је један од важних задатака за опкољавање града било пресецање пута Цурукино-Селидово, што је омогућило одсецање великог логистичког центра.

Истовремено, Оружане снаге Украјине повукле су део својих трупа из Угљедара, док се преостали део јединица раштркао по овом граду.

"Они (украјинска војска) су повукли део људства. Остали су расути по целом граду, седе у склоништима", изјавили су за ТАСС неименовани припадници руске војске.

Додали су да је интензитет отпора Оружаних снага Украјине на овом делу фронта значајно смањен, при чему су највећу активност показали оператери дронова.

Подсећања ради, 16. септембра руски борци на овом правцу пресекли су последњи асфалтирани пут који се користио за снабдевање украјинске војске у Угљедару, док се преостали земљани путеви тренутно налазе под артиљеријском ватром руске војске због чега је снабдевање готово немогуће.