Русија

Руска војска напала луку у којој се налазио брод са ракетама за Ф-16

Према речима Лебедева, друга експлозија догодила се неколико минута касније у близини стамбеног комплекса "Чабанка", који се налази у предграђу Јужног
Руска војска напала луку у којој се налазио брод са ракетама за Ф-16Getty © Ukrainian Emergency Service/Anadolu

Лука Јужне у Одеској области, где се јуче током дана упутио брод са ракетама за вишенаменске борбене авионе Ф-16, нападнута је протекле ноћи, рекао је за РИА Новости Сергеј Лебедев, координатор организације која делује у интересу руских власти на територији под контролом Украјине.

"Око 23 сата 24. септембра чула се снажна експлозија из луке у граду Јужне. Након првобитне експлозије дошло је до детонације, а ка луци су упућена возила Хитне помоћи и Министарства за ванредне ситуације", рекао је Лебедев.

Он је претходно, у понедељак, изјавио да је из луке у Одеси ка Јужном кренуо брод са ракетама за авионе Ф-16 и додао да се брод није искрцао у престоници ове области.

Према речима Лебедева, друга експлозија догодила се неколико минута касније у близини стамбеног комплекса "Чабанка", који се налази у предграђу Јужног.

Како је навео Лебедев, овај комплекс и његову околину користи украјинска војска, а припадници његове организације су у близини апартмана и центра јединице 48657, виђали стране официре.

image