Русија

Захарова пита Бореља: Да ли важи иста логика за Космет као и за Украјину

Заједно са Србима чекамо одговор из Брисела, навела је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова
Захарова пита Бореља: Да ли важи иста логика за Космет као и за Украјину© Tanjug/AP Photo/Pavel Bednyakov

Портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова упитала је да ли логика шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља о "нарушавању интегритета Украјине" важи и за Србију у случају Косова и Метохије.

Она је навела Борељове речи који је рекао да уколико би се Украјинци предали и пристали на "нарушавање интегритета своје државе, и да ће то постати добар пример за агресора који ће желети да ово изнова понавља".

"Завршно питање за Бореља: Да ли ова логика важи и за Србију, којој је Запад одсекао историјску територију Косово?", објавила је Захарова на Телеграму, те је додала:

"Заједно са Србима чекамо одговор из Брисела."

Шеф дипломатије Европске уније Жозеп Борељ, као домаћин неформалног састанка Савета за спољне послове ЕУ у Њујорку током Генералне скупштине Уједињених нација, изјавио је да међународна правила никада нису била оволико занемарена као данас.

"Свет је погођен многим кризама, до те мере да међународна правила никада нису била толико занемарена. Међународни систем правила никада није био тако слабо спроведен и поштован", истакао је он.

image