Русија

Укратко 25. септембар: Путин о употреби нуклеарног наоружања; Вучић у УН на важним састанцима

Портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова упитала је да ли логика шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља о "нарушавању интегритета Украјине" важи и за Србију у случају Косова и Метохије. Начелник израелске војске генерал Херци Халеви изјавио је данас да се војска припрема за копнену офанзиву против Хезболаха у Либану, говорећи групи војника да ће њихове "војне чизме ући на непријатељску територију"
Укратко 25. септембар: Путин о употреби нуклеарног наоружања; Вучић у УН на важним састанцима© Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
  • Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да би Русија могла да размотри употребу нуклеарног оружја када добије поуздане податке о масовном лансирању оружја за ваздушно-космичке нападе, укључујући ракете и дронове и њиховом преласку државне границе Руске Федерације.
  • Портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова упитала је да ли логика шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља о "нарушавању интегритета Украјине" важи и за Србију у случају Косова и Метохије. "Завршно питање за Бореља: Да ли ова логика важи и за Србију, којој је Запад одсекао историјску територију Косово?", објавила је Захарова на Телеграму, те је додала:"Заједно са Србима чекамо одговор из Брисела."
  • Председник Републике Српске Милорад Додик након одржаног рочишта њему и в.д. директору Службеног гласника Милошу Лукићу, поручио је да Суд БиХ наставља са фарсом и политичким процесом против њега и Лукића. "То је фарса која се покушава претворити у нешто што би могло да изгледа озбиљно. Суд није ништа доказивао и није могао да докаже, него је блефирао", рекао је Додик.
image