Русија

Руска војска наставља са офанзивним дејствима у Курској области: Спречени покушаји упада непријатеља

Уз подршку армијске авијације и артиљеријске ватре одбијена су три покушаја Оружаних снага Украјине да пробију границу Русије у рејонима насеља Нови Пут и Медвежје
Руска војска наставља са офанзивним дејствима у Курској области: Спречени покушаји упада непријатељаGetty © Russian Defense Ministry / Handout/Anadolu

Оружане снаге Руске Федерације настављају са акцијама разбијања непријатељске групе која је ушла на територију Курске области, саопштило је руско Министарство одбране.

Јединице групе трупа "Север" наставиле су са извођењем офанзивних дејстава, током којих су поразиле формације 21, 22. и 41. механизоване, 17. тенковске, 95. десантно-јуришне бригаде, 36. бригаде морнаричке пешадије, као и 112. и 129. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Љубимовка, Дарино, Нови Пут, Николајево-Дарино и Плехово.

Јединице руске војске су у протекла 24 часа одбиле противнапад непријатеља на правцу ка Обуховки услед чега је елиминисано и рањено готово 15 украјинских војника, уништена два борбена оклопна возила и један аутомобил.

Уз подршку армијске авијације и артиљеријске ватре одбијена су три покушаја Оружаних снага Украјине да пробију границу Русије у рејонима насеља Нови Пут и Медвежје, услед чега је елиминисано и рањено готово 40 војника, уништена четири борбена оклопна возила и два аутомобила.

Дејствима оперативно-тактичке авијације и ракетних снага нанет је удар по концентрацији људства и технике украјинске војске у Сумској области. 

У протекла 24 часа, Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 340 бораца, 12 борбених оклопних возила, четири артиљеријска оруђа и 11 возила, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

image