Русија

Москва припрема списак сировина чији ће извоз у непријатељске земље бити забрањен

Међу сировинама ће бити минерали, али и енергенти, рекао је потпредседник Владе Русије Александар Новак
Москва припрема списак сировина чији ће извоз у непријатељске земље бити забрањенwww.globallookpress.com © Belkin Alexey/news.ru

Русија ће припремити листу сировина које ће бити забрањене за извоз у земље које Москва сматра непријатељским, изјавио је данас потпредседник Владе Русије Александар Новак.

Према његовим речима, забрана ће обухватити "прилично велику листу производа који су данас тражени на светским тржиштима", а међу њима ће бити минерали, али и енергенти, преноси "Комерсант".

Новак је на маргинама Руске недеље енергетике која се одржава у Москви до 28. септембра напоменуо да влада анализира изводљивост забране извоза како би руске индустрије наставиле да се развијају без могућих потешкоћа због ових ограничења.

"Постоји конкретна анализа ситуације на светским тржиштима и могућности Русије. Релевантни предлози ће бити припремљени у блиској будућности", рекао је потпредседник Владе Русије.

Руски председник Владимир Путин је 11. септембра наложио влади да анализира могућност ограничења испоруке уранијума, никла и титанијума на страна тржишта.

Он је тада додао да не треба журити са овим забранама да се не би наштетило економском развоју Русије.

image