Обруч око Угледара се стеже: Украјинци опкољени, масовно се предају

Оружане снаге Украјине имају велике губитке у овом граду, потврђују из руских безбедносних структура

Украјинска војска која се налази у граду Угледару у Доњецкој Народној Републици је опкољена, потврдили су данас за ТАСС из руских безбедносних снага.

"Град је блокиран, а једини земљани пут преко којег они (Оружане снаге Украјине) покушавају да изађу је под потпуном ватреном контролом. Клешта око града се све више стежу", открио је неименовани извор, уз коментар да Украјинци на овом делу фронта имају велике губитке због чега се масовно предају.

Према последњим информацијама делује да је руска војска готово у потпуности опколила град, као и да њене трупе већ контролишу више од трећине Угледара, а борбе се настављају са јединицама украјинске војске које су утврђене у вишеспратницама и подрумима.

Значај овог индустријског градића лежи у томе што би његовим ослобађањем, руској војсци била отворена врата ка остатку јужног дела ДНР који није толико добро утврђен, али и ка самом Курахову са јужне стране.

Руска војска од почетка СВО више пута је покушавала да освоји Угледар, али је то место до скоро била неосвојива украјинска тврђава. 

Ипак, украјински извори претходних дана писали су да Руси постижу успех захваљујући подесивим ваздушним бомбама и авијацији што омогућава пешадији да напредује. 

"Форбс" пише да нема сумње да је 72. бригада Оружаних снага Украјине од око 2.000 људи уморна након 20 месеци борби на овом правцу. У ову бригаду, како се наводи, не пристиже појачање јер Украјинци истовремено нападају на Курску област и бране се на истоку и југу.