Захарова открива о чему се прича на маргинама Генералне скупштине УН

Сви говоре о томе да је Стејт департмент постао биро за дистрибуцију муниције, каже портпаролка руског МСП-а

На маргинама Генералне скупштине УН разговара се о томе како је амерички Стејт департмент постао биро за дистрибуцију муниције и како је америчка дипломатија саму себе дисквалификовала, написала је данас кратко на Телеграму портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова поводом генералне дебате 79. заседања Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку која је почела у уторак, 24. септембра.

Излагање руског министра спољних послова одржано је, подсетимо, 28. септембра, односно, јуче, а Захарова је након његовог обраћања открила да је читав низ представника других држава чекао на ред да се рукује са шефом руске дипломатије што је документовала и оригиналном фотографијом са лица места.

Руски министар спољних послова претходних дана је, такође, одржао низ билатералних и мултилатералних састанака на високом нивоу на којима су присуствовали чланови БРИКС-а, ОДКБ-а, Г20, и Групе пријатеља заштите Повеље УН. Сви састанци одржани су на маргинама ГС УН која се сматра за један од највећих дипломатских догађаја у свету.

Јуче, током свог излагања, Лавров је истакао да сматра да је Запад чуо упозорење руског председника Владимира Путина о томе да ће Москва одговорити уколико буде и званично одобрено да се оружјем дугог домета гађа руска територија и поручио да је удар на нуклеарну силу самоубиство.

"Како они разумеју (то упозорење) није на мени да судим. Разумећемо како они (Запад) то схватају када постане коначно јасно да ли ће Украјини дозволити оруђе далеког домета", поручио је Лавров.

Генерална дебата траје до понедељка, 30. септембра.