Русија

Путин честитао Си Ђинпингу 75. годишњицу оснивања НР Кине: Москва цени пријатељске односе с Пекингом

Руски председник је истакао да под вођством Си Ђинпинга, Кина успешно јача своју позицију на светској сцени и игра важну улогу у решавању актуелних проблема регионалне и глобалне агенде
Путин честитао Си Ђинпингу 75. годишњицу оснивања НР Кине: Москва цени пријатељске односе с Пекингомwww.globallookpress.com © Rao Aimin/XinHua

Председник Русије Владимир Путин честитао је председнику Кине Си Ђинпингу 75 година од оснивања Народне Републике Кине.

"Поштовани господине председниче, драги пријатељу, примите моје најсрдачније честитке поводом 75. годишњице оснивања Народне Републике Кине. Кина дочекује ову значајну годишњицу са импресивним успесима у економском, друштвеном и научно-техничком развоју", наводи се у Путиновој честитки.

Руски председник је истакао да под вођством Си Ђинпинга Кина успешно јача своју позицију на светској сцени и игра важну улогу у решавању актуелних проблема регионалне и глобалне агенде.

Како је додао, Москва цени пријатељске, добросуседске односе са Пекингом.

"Упркос тешкој међународној ситуацији, у последње време смо успели да остваримо раст обима трговине, реализујемо бројне велике билатералне пројекте у различитим сферама. Велики значај има плодотворна руско-кинеска сарадња у оквиру УН, БРИКС, ШОС и у другим међународним структурама", додао је Путин.

"Наставићемо да радимо заједно у циљу даљег јачања нашег свеобухватног партнерства и стратешке сарадње Русије и Кине на добробит наших народа", закључио је председник Русије.

image