Једна од посада система ПВО "бук" пресрела је четири АТАЦМС-а и три "сторм шедоуа"

Према подацима Министарства одбране, посада у питању је до сада оборила десетине ваздушних циљева, укључујући не само крстареће ракете, већ и беспилотне летелице "бајрактар", као и ракете лансиране из вишецевног система ХИМАРС

Једна посада ракетног система ПВО "бук" која штити истурене јединице Оружаних снага Руске Федерације на Авдејевском, односно Покровском правцу, уништила је велики број непријатељских крстарећих ракета, саопштило је руско Министарство одбране.

"Четири ракете АТАЦМС и три 'сторм шедоу' летеле су у једном налету. Дејствовали смо колико су ватрени канали то дозвољавали. Наши другову су помогли у гађању осталих ваздушних циљева", рекао је командир посаде система ПВО са позивним знаком "Хроми".

Према подацима Министарства одбране, ова посада је оборила десетине ваздушних циљева, укључујући не само крстареће ракете, већ и беспилотне летелице "бајрактар", као и ракете лансиране из вишецевног система ХИМАРС.

Министарство је додало да током борбеног дежурства системи ПВО откривају, прате и уништавају непријатељске летелице 24 сата дневно, обезбеђујући поуздану покривеност положаја Оружаних снага РФ, као и најважнијих административних и индустријских објеката у новим регионима Русије.