Русија

Захарова прокоментарисала Вучићеву изјаву

Претходно је и портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући изјаву председника Србије, истакао да искусни политичари могу да имају своје мишљење о украјинском сукобу, а Русија полази од тога да СВО треба да се заврши реализацијом свих постављених циљева
Захарова прокоментарисала Вучићеву изјавуwww.globallookpress.com © MFA Russia

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова, на питање "Лента.ру" да прокоментарише речи председника Србије Александра Вучића о томе да Украјински сукоб може да траје десет година, казала да је Вучић могао да разговара са министром спољних послова Сергејом Лавровом на маргинама 79. заседања Генералне скупштине УН.

"Да је та тема заиста бринула Александра Вучића, он би о њој разговарао са Сергејом Лавровом на маргинама Генералне скупштине УН управо тих дана, када су се обојица тамо налазили када је та изјава дата, рекла је она", изјавила је Захарова.

Наиме, српски председник је изјавио да би украјински сукоб могао трајати најмање десет година, а можда и 20 или 30 година, да ће се највероватније завршити по "корејском сценарију" и да ће се за свако насељено место водити интензивне борбе".

Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући ову Вучићеву изјаву, истакао да искусни политичари могу да имају своје мишљење о украјинском сукобу, а Русија полази од тога да Специјална војна операција треба да се заврши реализацијом свих постављених циљева.

image