Русија

Руска војска употребила бомбу ФАБ-3000: Уништено складиште муниције украјинске војске у ДНР (ВИДЕО)

Иначе у питању је бомба тешка три тоне, са око 1,5 тоном експлозивног пуњења чија експлозија покрива површину од 11 фудбалских терена, а ударни талас једне такве бомбе може да уништи упориште вода украјинске војске, саопштили су из "Ростеха"

Ваздушно-космичке снаге Руске Федерације су употребом авио-бомбе ФАБ-3000 уништиле складиште муниције Оружаних снага Украјине у ДНР, саопштило је руско Министарство одбране.

"Ваздушним ударом помоћу високоексплозивне бомбе ФАБ-3000 опремљене универзалним модулом за планирање и корекцију, уништено је складиште муниције Оружаних снага Украјине у рејону села Разлив", наводи се у саопштењу.

Иначе у питању је бомба тешка три тоне, са око 1,5 тоном експлозивног пуњења чија експлозија покрива површину од 11 фудбалских терена, а ударни талас једне такве бомбе може да уништи упориште вода украјинске војске, саопштили су из "Ростеха".

Као одговор на нападе Оружаних снага Украјине на цивилне циљеве, руске трупе редовно изводе нападе на места распоређивања људства, опреме и плаћеника украјинске војске, као и на инфраструктуру – енергетске објекте, постројења одбрамбене индустрије, зграде војне администрације и комуникације Украјине.

image