Русија

Командант "Ахмата" о ослобађању Угледара: Снажан удар на имиџ Зеленског

Ослобођење Угледара је у овом тренутку веома снажан ударац на имиџ непријатеља, који се може упоредити са ослобођењем Бахмута претпрошле године, оценио је Апти Алаудинов
Командант "Ахмата" о ослобађању Угледара: Снажан удар на имиџ Зеленског© Сергей Бобылев / РИА Новости

Командант специјалних снага "Ахмат" и заменик начелника Главног војно-политичког одељења Министарства одбране генерал-мајор Апти Алаудинов изјавио је да је ослобађање Угледара веома снажан удар на имиџ Владимира Зеленског.

"Ослобођење је у овом тренутку веома снажан ударац на имиџ непријатеља. То је исто као и губитак Бахмута претпрошле године. Можете га упоредити са тим. Дакле, ово је велики ударац на имиџ Зеленског и украјинских формација", казао је Алаудинов, одговарајући на питање шта ослобађање Угледара значи за Зеленског и Кијев.

Министарство одбране Русије је раније саопштило да су руске јединице преузеле контролу над градом Угледаром у ДНР.

„Услед одлучујућих дејстава јединица групе трупа 'Восток', ослобођено је место Угледар Доњецке Народне Републике", наводи се у саопштењу.

Претходно је саветник шефа ДНР Јан Гагин рекао за РИА Новости да је руска застава постављена на администрацију Угледара, али да је рано говорити о ослобађању града.

Очекује се да ће Ослобађање Угледар удаљити украјинске трупе од Доњецке и омогућити руској војсци да напредује ка покрајини Запорожје и граду Курахову, области кроз коју се везују чланови заједнице Украјина.

Украјински медији раније су пренели да су Оружане снаге Украјине потврдиле губитак града Угледара и издале наређење за повлачење трупа.

image