Русија

Руски амбасадор: У Америци ми прете физичким насиљем, све је теже радити

У сусрет америчким председничким изборима заказаним за 5. новембар, шеф руске дипломатске мисије у САД пожалио се да и њему као и другим руским дипломатама стижу претње
Руски амбасадор: У Америци ми прете физичким насиљем, све је теже радитиwww.globallookpress.com © Pavel Bednyakov/Xinhua

Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов рекао је новинарима да њему и другим руским дипломатама прете физичким насиљем, преноси данас руска редакција РТ.

"Осећај је такав да како се приближава важан датум у Америци – амерички председнички избори од 5. новембра – овде постаје све теже да се ради", изјавио је Антонов. 

Он је даље напоменуо да није искључено да Американци наводе Украјинце на то да користе америчке системе дугог домета за нападе дубоко по руској територији. 

"То је озбиљан корак не само ка ескалацији – то је пут који администрација (САД) утире ка нуклеарном сукобу", упозорио је, пренеле су РИА Новости.

Стога, како каже, потребно је учинити све како би се избегао нуклеарни сукоб, будући да у њему неће бити победника. 

"Одговорност за такву одлуку сносе центри за доношење одлука, који се, такође, налазе овде", рекао је амбасадор у укључењу за руску телевизију из САД.

image