Русија

Рјабков поручио САД: Не тестирајте снагу Москве, контрамере ће бити сурове

Заменик шефа руске дипломатије упозорава Американце да не тестирају Москву, будући да би она могла да одговори и то много суровије него до сада
Рјабков поручио САД: Не тестирајте снагу Москве, контрамере ће бити суровеwww.globallookpress.com © MFA Russia

Вероватноћа избијања оружаног сукоба између Русије и Сједињених Држава зависи од даљих корака Вашингтона - САД узалуд мисле да покушаји тестирања снаге Москве неће изазвати много оштрије контрамере од садашњих, рекао је за РИА Новости заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков. 

На питање да ли та спремност Русије да пружа отпор САД током дугог временског периода значи да се разматра не само политичко већ и војно супротстављање, Рјабков одговара:

"Апсолутно. Разматра се пружање отпора на свим пољима".

Рјабков даље појашњава да ће управо од Американаца зависити да ли ће се радити о геополитичком или оружаном отпору.

"Упозоравамо их да се уздрже од даље ескалације. Јер немогуће је бесконачно играти те геополитичке игре које они већ дуго играју и које су, заправо, испровоцирале избијање актуелног сукоба и безбедносну кризу у евроатлантском региону. Погрешно мисле да бесконачни покушаји тестирања наших снага неће довести до сурових контрамера, много суровијих од оних које се већ сада примењују", поручио је Рјабков.

image