Русија

ГУР Украјине извршио терористички акт: Убијен радник нуклеарне електране Запорожје (ВИДЕО)

Према истражитељима, 4. октобра 2024. године испод возила шефа групе за обезбеђење пропусница Управе за безбедност НЕ Запорожје, постављена је импровизована експлозивна направа

Истражни комет Руске Федерације огласио се поводом терористичког напада на запосленог у нуклеарној електрани Запорожје, а Главна обавештајна управа (ГУР) Украјине је у међувремену објавила снимак овог терористичког акта.

Како је саопштио Истражни комитет, у Запорошкој области се утврђују околности убиства радника Запорошке нуклеарне електране.

"Истражна управа Истражног комитета Русије за Запорошку област покренула је кривични поступак због дела убиство на општеопасан начин, шефа групе за обезбеђење пропусница Управе за безбедност НЕ Запорожје", наводи се у саопштењу поменутог органа.

Према истражитељима, 4. октобра 2024. године испод возила шефа групе за обезбеђење пропусница Управе за безбедност НЕ Запорожје, паркираног у близини куће на Каштановом булевару у граду Енергодар, постављена је импровизована експлозивна направа. Када је човек ушао у ауто, направа се активирала. Жртва је од задобијених повреда преминула у болници.

"У кривичном поступку спроводе се истражне и оперативно-истражне радње у циљу идентификације лица умешаних у извршење овог кривичних дела. Наложена су и извршена вештачења предмета прикупљених на увиђају места догађаја, а очевици догађаја су саслушани у својству сведока. Истрага је у току," додају из Истражног комитета РФ.

У међувремену, Главна обавештајна управа Украјине објавила је снимак који потврђује директну умешаност службе у овај терористички акт.

Такође, откривен је и идентитет убијеног радника електране и у питању је Андреј Јуријевич Коротки, који је уједно био и посланик Градског већа Енергодара.

image