Русија

Путин: Наставнике би требало посебно поштовати

Руски председник је честитао наставницима Дан учитеља и похвалио њихову жељу да одгајају ученике као достојне људе и дају им подршку у одраслом животу
Путин: Наставнике би требало посебно поштоватиwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Рад наставника би требало да буде посебно поштован, јер подразумева најдубљи стваралачки смисао – помоћ у проналажењу свог пута и позива, у постизању личног успеха, као и у раду на корист људи и родне земље, поручио је руски председник Владимир Путин поводом Дана учитеља.

Најбоља потврда значаја наставничког рада, њихове професионалне посвећености и духовне великодушности су постигнућа и победе ученика, оценио је председник.

Честитао је руским наставницима Дан учитеља и похвалио њихову жељу да одгајају ученике као достојне људе и дају им подршку у одраслом животу.

"Овај празник славе сви који су свој живот повезали са образовањем, васпитањем, развојем младих, будућности наше земље и нашег народа", нагласио је Путин.

"Изабрали сте за себе тешку, веома одговорну и племениту мисију. У потпуности се посвећујете својим ученицима, трудите се да учините све да одрасту као достојни људи, стекну знања, вредности, принципе који ће им постати поуздан ослонац у одраслом добу", рекао је руски председник.

image