Амбасадор РФ у САД: Ослобађање Угледара доказало да је слање америчког оружја Кијеву узалудно

Америчка администрација ћути јер им је немогуће да признају крах њихове идеје о стратешком поразу Русије, оценио је Анатолиј Антонов

Ослобађање Угледара је доказало колико је бесмислено снабдевање Кијева америчким оружјем, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

"Бескрајне испоруке оружја Кијеву на рачун америчких пореских обвезника немају смисла. Међутим, овде не желе да се смире. Очигледно је да ће Вашингтон и даље да гура украјинске руководице у безумне провокације. Одавно је требало да схвате да су такве акције узалудне и да воде само бројним додатним жртвама", оценио је Антонов.

Заузимање Угледара, како наводи, представља импресивну победу руског духа и снаге, као и наоружања Руске Федерације.

"Направили смо још један важан корак за реализацију циљева Специјалне војне операције. Али, близу су и други успеси. Фронт пуца и самоуверено се помера ка Западу", рекао је руски амбасадор.

Он додаје да америчка администрација ћути јер је за њих немогуће да признају крах њихове идеје о стратешком поразу Русије.

"Хваљена америчка возила бивају смрвљена, спаљена или завршавају у рукама наших војника, као што се десило са борбеним возилом пешадије 'бредли' у Угледару одакле су украјинске трупе побегле. Или са ловцем ф-16 којег су оборили наши системи ПВО. Нама је јасно да ће непријатељ бити потучен и да ће Русија победити. Западни 'пројекат Украјина' нема перспективу и само задаје смртни ударац међународној безбедности, која је толико неопходна", нагласио је руски дипломата.