Русија

Путин честитао рођендан председнику Таџикистана

Русија цени доследне напоре Таџикистана усмерене ка даљем јачању односа стратешког партнерства и савезништва између Москве и Душанбеа
Путин честитао рођендан председнику Таџикистанаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са председником Републике Таџикистан Емомалијем Рахмоном и честитао му рођендан.

Било је речи и о низу практичних питања у вези са предстојећим састанком Савета шефова држава Заједнице независних држава у Москви 8. октобра, саопштио је Кремљ.

Притом, нешто раније, Путин је таџикистанском колеги послао телеграм у коме му је честитао рођендан и нагласио да Рахмон с правом ужива велико поштовање и међу својим сународницима и на светској сцени.

"Под вашим руководством, Таџикистан се успешно креће путем друштвено-економског развоја и игра важну конструктивну улогу у регионалним и међународним пословима", оценио је Путин.

Русија цени доследне напоре Таџикистана усмерене ка даљем јачању односа стратешког партнерства и савезништва између те две земље, као и унапређењу узајамно корисних веза у оквиру ОДКБ-а, ЗНД-а и ШОС-а.

image