Сведочење руских војника: Украјинска војска је пуцала на цивиле који су се повлачили

Припадници Оружаних снага Украјине гађали су код Курска цивиле који су покушавали да се повуку, руским војницима је "крв кључала" док су то гледали, рекао је командант моторизованог батаљона 44. армијског корпуса и додао да су борци тада отварали ватру и уништавали непријатеља

Припадници механизоване пешадије 44. армијског корпуса у Курској области посведочили су како је украјинска војска гађала цивиле који су се евакуисали ка руским положајима, саопштило је Министарство одбране.

Борци су кренули у напад и елиминисали непријатеља, додали су у руском војном ресору.

"Било је случајева да смо лично посматрали како је непријатељ уништавао цивиле који су покушавали да се повуку у нашем правцу, након чега је, како каже обичан народ, крв кључала. Борци су тада излазили на тачке одакле су отварали ватру и уништавали непријатеља", рекао је командант моторизованог батаљона 44. армијског корпуса са кодним именом Хоризонт.

Према његовим речима, током једног од ових сукоба његов борац елиминисао је двојицу украјинских војника у борби прса у прса.

Главно војно истражно одељење Истражног комитета Руске Федерације тренутно истражује кривични случај у вези са нападом Оружаних снага Украјине на пограничне области Курске области. Случај је покренут по неколико чланова Кривичног законика, укључујући тероризам, убиство, недозвољено ношење оружја и муниције, као и покушај убиства припадника полиције.

Истрага је до сада утврдила да су припадници Оружаних снага Украјине намерно користили ФПВ дронове и тешке митраљезе против цивила у Курској области. Више од осам хиљада људи је већ препознато као жртве.