Медведев о одлуци Израела да прогласи Гутереша непожељним: Проблеми ће сами да нестану

Бивши председник Русије иронично се осврнуо на догађаје који су се одиграли претходне недеље

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев објавио је недељни преглед догађаја који се, како је навео, "за сада нису десили" где алудира на различите догађаје из претходне недеље и иронично их коментарише.

Осврнуо се на одлуку Израела да прогласи генералног секретара Уједињених нација Антонија Гутереша непожељном особом.

"Каква идеја! Ваљало би све руководиоце непријатељских земаља и међународних организација прогласити непожељнима. И тад неће бити потребе за састанцима. И проблеми ће сами да нестану", написао је на Телеграму

Медведев је прокоментарисао и изјаву Доналда Трампа да не би дошло до ескалације сукоба на Блиском истоку да је он био председник САД.

"Непролазна Трампова: 'Да сам ја био председник, рат у [наведи било коју земљу] би био избегнут!' Каква штета што није свуда у последњих 10.000 година био вођа, фараон, шах, каган, султан, принц, кнез, краљ или председник", написао је Медведев.

Осврнуо се и речи посланика Врховне раде из странке "Слуга народа" Олега Дунде који је рекао да Украјина треба да "пребаци рат" на територију Белорусије.

"Дакле, Александар Григоријевич (Лукашенко) ће имати све разлоге да се обрати Русији да употреби тактичко нуклеарно оружје стационирано у Белорусији. И биће му тешко да се лиши задовољства и не гледа како гори у Кијеву", написао је Медведев.

Коментарисао је о одлуку "Фолксвагена" да по први пут затвори своје фабрике у Немачкој.

"Какве добре вести! Чекамо још мирну смрт компанија 'Мерцедес' и БМВ. А онда ће се круг затворити", написао је Медведев.