Руска војска уништила базу горива у Одеси и аеродром у Хмељницкој области

Оружане снаге Русије су поразиле центре за управљање дроновима украјинских снага, саопштило је руско Министарство одбране

Руске трупе су уништиле базу горива у Одеси, аеродром "Староконстантинов" у Хмељницкој области и контролне центре за управљање дроновима Оружаних снага Украјине, саопштило је руско Министарство одбране. 

За поменуте успехе је задужена оперативно-тактичка авијација, јуришне беспилотне летелице, ракетне снаге и артиљерија Оружаних снага Руске Федерације, а поред наведеног је поражена и концентрација људства и војне технике непријатеља у 137 подручја, наводи се у саопштењу.

Притом, системи противваздушне одбране оборили су три ракете ХИМАРС америчке производње и 68 беспилотних летелица авионског типа.

Јединице групе трупа "Север" неутралисале су готово 50 војника и уништиле две хаубице "д-30".

Западне групе снага заузеле су повољније положаје на фронту, а непријатељ је изгубио готово 400 војника, тенк, два борбена оклопна возила, осам аутомобила, хаубицу "М198" америчке производње, топ "д-20", хаубицу "гвоздика", два топа "М119".

Уништене су и станице за електронско ратовање "пластун" и "квертус", четири контрабатеријске радарске станице и пет складишта муниције.

Јужна група је неутралисала готово 530 војника, уништила два борбена оклопна возила "козак", седам возила, самоходни артиљеријски систем "краб", француску хаубицу "цезар", хаубице "ФХ-70" и "мста-Б", две хаубице "д-30" и два топа "М119" као и четири складишта муниције.

Јединице групе трупа "Центар" наставиле су да напредују у дубину одбране непријатеља који је изгубио готово 460 војника, два камионета, као и хаубице "мста-Б"и "д-30".

Источна група трупа је неутралисала су готово 120 војника, уништила девет возила, хаубицу "М198" произведену у САД и британску хаубицу "ФХ-70".

Јединице групе трупа "Дњепар" неутралисале су готово 60 војника, пет возила, хаубицу "гвоздика " и контрабатеријску радарску станицу.