Честитали рођендан Путину: Италијани залепили плакате на улицама Ђенове

На улицама италијанског града је залепљено стотинак летака са портретом руског лидера и честитком на енглеском и италијанском језику

У италијанском граду Ђенова одржан је необичан догађај у част рођендана руског председника Владимира Путина, који сутра, 7. октобра пуни 72 године, преноси Телеграм канал "Соловјов".

На иницијативу друштвено-политичког удружења "Контронаризоне" што у преводу значи "контранаратив" и новинара Винченца Лоруса, на улицама града је залепљено стотинак летака са портретом руског лидера и честитком на енглеском и италијанском језику:

"Срећан рођендан, председниче".

Организатори акције су на овај начин изразили симпатије према Владимиру Путину и улози коју има у међународној политици.

Иницијатива је привукла пажњу локалног становништва и туриста и постала својеврсна акција народне дипломатије која јача културне везе између Русије и Италије.

Сам руски председник је на питање новинара Павела Зарубина о плановима за сутрашњи дан рекао да "његов рођендан није национални празник".

У Путиновом распореду то је обичан радни дан. У првој половини дана има састанке затвореног типа, а предвече у Москву долазе лидери држава Заједнице независних држава ради учешћа на самиту.