Русија

Ердоган честитао Путину рођендан: Потврдили и одвојени састанак на БРИКС-у

Током разговора, председници Русије и Турске разговарали су и о актуелним билатералним и међународним темама, укључујући опасан развој ситуације на Блиском истоку, навели су у Кремљу
Ердоган честитао Путину рођендан: Потврдили и одвојени састанак на БРИКС-уwww.globallookpress.com © Xinhua

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган честитао је телефоном рођендан руском председнику Владимиру Путину, саопштила је прес-служба Кремља.

"У телефонском разговору председник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган срдачно је честитао рођендан председнику Руске Федерације Владимиру Путину. Двојица лидера су у разговору потврдили договор о одржавању одвојеног састанка током догађаја на самиту БРИКС-а у Казању", наводи се у саопштењу.

Како Кремљ додаје, лидери су изразили задовољство конструктивном природом руско-турских односа и спремношћу за даљу блиску интеракцију.

"Током разговора, председници Русије и Турске разговарали су и о актуелним билатералним и међународним темама, укључујући опасан развој ситуације на Блиском истоку", наглашава се.

Путину је претходно рођенданску честитку упутио председник Републике Српске Милорад Додик.

"Драги пријатељу Републике Српске и српског народа, упућујем Вам искрене и срдачне честитке поводом Вашег рођендана. У Републици Српској према Вама се односе са искреном топлином и највећим поштовањем", навео је Додик у честитки и додао:

"Дубоко сам Вам захвалан на непрестаном пријатељском односу према Републици Српској. Посебан значај има што, на путу да сачувате Русију и донесете мир и бољу будућност целом свету, остајете посвећени одржавању и одбрани традиционалних вредности".

Рођендан руском лидеру, честитали су и белоруски председник Александар Лукашенко, председник Думе Вјачеслав Володин, лидер Чеченије Рамзан Кадиров, као и председник и прва дама Никарагве Данијел Ортега и Росарио Муриљо.

image