Русија

Путин с Пашињаном: Економске везе Русије и Јерменије се енергично развијају

Раније је најављено да ће главна тема разговора бити питање нормализације односа између Јерменије и Азербејџана
Путин с Пашињаном: Економске везе Русије и Јерменије се енергично развијајуwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Председник Русије Владимир Путин састао се у Кремљу са Јерменским премијером Николом Пашињаном на маргинама самита Заједнице независних држава (ЗНД).

"Драго ми je да вас дочекам у Москви", поручио је Путин јерменском премијеру и његовој делегацији.

Према Путиновим речима, са Пашињаном је претходно већ имао састанак "у четири ока", али у широком саставу су планирани разговори о принципијелним питањима који представљају заједнички интерес.

Трговинске и економске везе Русије и Јерменије се развијају енергично и успешно, промет трговине је у току прошле године достигао 7,4 милијарди долара а у првој половини ове године је порастао два и по пута, и превазишао 8,3 милијарди долара, навео је Путин.

"Ако се будемо кретали овим темпом, значи да ове године можемо да остваримо трговински промет од 14 до 16 милијарди долара, што је рекордни показатељ", рекао је Путин.

Руски председник је поручио да очекује Пашињана на самиту БРИКС-а у Казању који ће, како је истакао, бити и користан и интересантан јер постоји могућност за остваривањем многобројних контаката.

Како је раније најављено, главна тема разговора биће питање нормализације односа између Јерменије и Азербејџана.

Руски председник се овог јутра састао са азербејџанским председником Илхамом Алијевим када је истакао да су основа за решавање конфликта трилатерални споразуми између Руске Федерације, Јерменије и Азербејџана.

Како преносе новинари Кремља, јерменски премијер се пре доласка у Кремљ провозао бициклом по руској престоници, а објавио је и слику из хотела.

image