Русија

Кремљ о оптужбама за мешање у америчке и британске изборе: Неосноване тврдње које не заслужују пажњу

Увредљива реторика на рачун Русије постала је саставни део предизборних кампања у Америци, оценио је портпарол Кремља Дмитриј Песков
Кремљ о оптужбама за мешање у америчке и британске изборе: Неосноване тврдње које не заслужују пажњуGetty © Loop Images/Universal Images Group

Тема Русије и председника Владимира Путина редовно се користи у председничкој трци у САД. Увредљива реторика на рачун Русије постала је саставни део предизборних кампања у Америци, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући изјаве упућене руском лидеру током америчке предизборне кампање.

"Током последњих неколико изборних циклуса, ово је већ постало саставни део америчке изборне кампање. Активно се примењује принцип 'што је горе у односу на Русију, то боље за домаћу политичку корист', који примењују скоро сви", казао је Песков.

Говорећи о изјавама о наводном мешању Русије у изборе у Великој Британији, Песков је поручио да су све те тврдње "апсолутно неутемељене и неосноване".

"Све те изјаве су апсолутно неутемељене, неосноване и стога их тако и треба третирати. Не прихватамо неосноване оптужбе и позивамо и вас да их третирате као неку врсту потпуно неосноване критике која не заслужује пажњу", поручио је Песков.

Раније је шеф британских шпијуна Кен Мекалум оптужио руске обавештајне службе да намеравају да "створе хаос" у Великој Британији и Европи.

Говорећи у Лондону, он је то повезао са чињеницом да Британија и друге западне земље активно подржавају Украјину у сукобу са Русијом. 

image