Русија

Медведев о победи Трампа: Шта ако Путин каже Украјина мора да капитулира и нема уласка у НАТО?

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев реаговао је на изјаву председника Представничког дома САД Мајка Џонсона, који је рекао да би "Трамп могао да оконча сукоб у Украјини тако што ће назвати Путина и рећи му 'доста је'"
Медведев о победи Трампа: Шта ако Путин каже Украјина мора да капитулира и нема уласка у НАТО?© Павел Бедняков / РИА Новости

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев оценио је да би председник Русије Владимир Путин, уколико бивши председник САД Доналд Трамп буде поново изабран, "могао да захтева да Украјина капитулира".

Он је на тај начин прокоментарисао речи председника Представничког дома САД Мајка Џонсона, који је рекао да би "Трамп могао да оконча сукоб у Украјини тако што ће назвати Путина и рећи му 'доста је'".

Раније је Џонсон изјавио да ће бивши председник Трамп, ако победи на изборима, "окончати украјински сукоб". Џонсон је додао да ће, Трамп ако победи, позвати Путина и рећи "доста је било".

"Шта ако Путин каже: 'Још не. Украјина мора да капитулира и нема уласка у НАТО", написао је Медведев на Иксу.

Трамп је више пута изјавио да ће моћи да реши сукоб око Украјине ако победи на изборима и пре инаугурације.

Кремљ је саопштио да је рано оцењивати Трампову спремност да постане посредник у решавању украјинског сукоба, као и да је потребно сачекати изборе у Сједињеним Државама.

image