ПВО Оружаних снага Русије за ноћ оборила 13 беспилотних летелица

Министарство одбране је додало да је по шест летелица пресретнуто и уништено изнад територије Курске и Белгородске области, док је једна оборена изнад Брјанске области

Дежурне посаде система ПВО Оружаних снага Руске Федерације су током протекле ноћи пресреле и уништиле 13 беспилотних летелица украјинске војске, изнад територије Белгородске, Курске и Брјанске области, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Протекле ноћи, када је режим у Кијеву покушао да изведе терористички напад помоћу беспилотних летелица на циљеве унутар територије Руске Федерације, дежурни системи ПВО су пресрели и уништили 13 украјинских беспилотних летелица", наводи се у саопштењу.

Министарство одбране је додало да је по шест летелица пресретнуто и уништено изнад територије Курске и Белгородске области, док је једна оборена изнад Брјанске области. 

Украјинска војска готово свакодневно напада пограничне и централне регионе Русије уз помоћ беспилотних летелица, али руски системи ПВО пресрећу већину ваздухоплова и спречавају нападе.

Руско МО је у одвојеном саопштењу навело и да су јединице руске војске на Харковском правцу, уништиле извиђачку групу украјинских снага састављену од осам људи, као и да је на једном од војника пронађен шеврон са заставом САД.

"Руска војска на Харковском правцу уништила је извиђачку групу украјинске војске која се састојала од осам људи. На једном од елиминисаних војника Оружаних снага Украјине, био је шеврон са америчком заставом", рекао је извор из Министарства одбране за РИА Новости.