Страни инструктори први беже пред руском војском

Страни плаћеници нису ту да би се борили, њихов задатак је да подигну морал и мотивишу војнике Оружаних снага Украјине, јер многи Украјинци не разумеју зашто треба да ратују, рекао је старији инструктор Лењинградског пука са кодним именом Бетон

Страни плаћеници који се боре у редовима Оружаних снага Украјине први напуштају положаје када примете да им се приближавају руске јуришне групе, рекао је старији инструктор Лењинградског пука који обучава борце групе снага Запад са кодним именом Бетон.

"Када јуришамо ка непријатељским положајима, они први побегну", рекао је инструктор.

Према његовом мишљењу, задатак страних плаћеника је да подигну морал и мотивишу војнике Оружаних снага Украјине, јер многи Украјинци не разумеју зашто треба да ратују.

"Страни плаћеници се не боре. Више су ту да би подигли морал украјинских војника. Али чим загусти, они први беже", објаснио је Бетон.

Он је раније говорио да су војници Оружаних снага Украјине и страни плаћеници у сукобу јер су ови други боље опремљени.

Бетон је, командујући водом, учествовао у борбама на првим линијама фронта, укључујући јуришне операције на Артјомовском (Бахмут) и Купјанском правцу. Има два државна признања – медаљу "За храброст" другог степена и медаљу "За смелост". Тренутно обучава особље Лењинградског пука као старији инструктор.