Москва: У украјинским нападима на руска насеља прошле недеље убијено 15 цивила, а 69 рањено

Оружане снаге Украјине испалиле су најмање 1.778 комада муниције на цивилне циљеве и насељена места у близини фронта, прецизирао је амбасадор руског Министарства спољних послова за злочине кијевског режима Родион Мирошњик

Током протекле недеље је у нападима Оружаних снага Украјине на руске регионе убијено је 15 становника из различитих насеља, а 69 људи је рањено, навео је амбасадор руског Министарства спољних послова за злочине кијевског режима Родион Мирошњик.

"У дејствима украјинске војске су страдала 84 цивила – 69 особа је рањено, међу којима шесторо деце, а 15 особа је убијено", написа је Мирошњик на Телеграму

Оружане снаге Украјине испалиле су најмање 1.778 комада муниције на цивилне циљеве и насељена места у близини фронта, прецизирао је руски дипломата.

Према његовим речима, цивили су највише страдали од напада украјинских трупа у Шебекину и Устинки у Белгородској области, Горловки и Дебаљцеву у ДНР, Лисичанску и Кременој у ЛНР и Красном у Херсонској области.

Амбасадор је раније известио да је више од 300 цивила повређено, а око 70 погинуло у дејствима Оружаних снага Украјине у Курској области. Притом, како је додао, велики број жртава се налази на територији која је и даље под контролом украјинске војске.