Руски министар одбране: Москва и Пекинг једногласни у оценама глобалних процеса (ВИДЕО)

Захваљујући напорима лидера две земље, председника НРК Си Ђинпинга и председника РФ Владимира Путина, Русија и Кина су изградиле стратешко партнерство, истакао је Андреј Белоусов

Војни ресори Русије и Кине једногласни су у оценама глобалних процеса и имају заједничко разумевање онога што би требало урадити у тренутној ситуацији, рекао је руски министар одбране Андреј Белоусов на састанку са замеником председника Централног војног савета Кине Ђанг Јушаем.

"Јуче смо одржали веома садржајне преговоре са министром одбране Народне Републике Кине и видимо да имамо заједничке ставове, заједничку процену ситуације", рекао је Белоусов, саопштило је руско Министарство одбране.

Према његовим речима, захваљујући напорима лидера две земље – председника Кине Си Ђинпинга и председника Русије Владимира Путина – Русија и Кина су изградиле стратешко партнерство.

"А наш задатак је да га јачамо и развијамо", нагласио је руски министар одбране и поручио да ће на данашњим састанцима бити донете значајне и тешке одлуке.

Руски министар је напоменуо да ове године Русија и Кина прослављају 75. годишњицу успостављања дипломатских односа, а следеће године 80. годишњицу заједничке победе над немачким фашизмом.

"Имамо заједничку историју, дуг заједнички пут. Самоуверено гледамо у будућност", рекао је Белоусов.

Са друге стране, заменик председника Централног војног савета Народне Републике Кине је истакао да Москва и Пекинг треба да продубе сарадњу између оружаних снага.

Према његовим речима, Пекинг посебну пажњу посвећује званичној посети руског министра одбране коме је ово прва посета Кини након што је добио нову функцију.