Престоница Татарстана и предстојећи самит БРИКС-а: Казањ спреман за госте (ВИДЕО)

Више од годину дана, Казањ се активно припремао за самит, па су тако обновљени путеви, постављена је расвета, унапређени јавни простори и изграђени нови културни и туристички објекти

Предстојећи самит БРИКС-а, који ће бити одржан у Казању, постаће један од главних догађаја на светској агенди, изјавио је раније портпарол Крмеља Дмитриј Песков.

Наиме, самит БРИКС-а биће одржан у Казању од 22. до 24. октобра и уједно први самит те организације у проширеном формату.

Више од годину дана Казањ се активно припремао за самит БРИКС-а.

У главном граду Татарстана обновљени су путеви, постављена је расвета, унапређени јавни простори и изграђени нови културни и туристички објекти.

"Казањски Кремљ" и Централни фудбалски стадион снимљени су из птичје перспективе пре самита у престоници Татарстана. Ту су и породични центар "Казањ" и главна пешачка улица Бауманова.

Током самита БРИКС-а у Казању, саобраћај ће бити ограничен у скоро целом граду, подсетио је заменик председника Извршног комитета Илдар Шакиров, напоменувши да је антитерористичка безбедност на највишем нивоу.

Број заинтересованих за учлањење у организацију расте, а према речима председника Русије Владимира Путин до сада је више од 30 земаља показало спремност да се прикључи БРИКС-у или да сарађује на неки начин са њим.