Русија

Кремљ: Не постоји план Зеленског, то је стратегија САД за борбу против Русије

Прави мировни план за Кијев јесте да се "отрезни", коначно увиди разлоге који су га довели до сукоба и схвати да је политика коју спроводи узалудна, поручио је Дмитриј Песков
Кремљ: Не постоји план Зеленског, то је стратегија САД за борбу против Русијеwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Нови мировни план Владимира Зеленског је заправо америчка стратегија – борба против Русије до последњег Украјинца, оценио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Већ толико недеља се прича о некаквом тричавом 'мировном плану', али изгледа да је то исти онај план Вашингтона да се бори против нас до последњег Украјинца, само га је Зеленски сада камуфлирао и назвао мировним планом", објаснио је Песков.

Неки други план мимо тог и не постоји, нагласио је портпарол.

Прави мировни план за Кијев јесте да се "отрезни", коначно увиди разлоге који су га довели до сукоба и схвати да је политика коју спроводи узалудна, нагласио је Песков.

Руски председник Владимир Путин је у јуну изнео услове за моментални прекид ватре и почетак преговора, али је касније појаснио да Москва не може да допусти да непријатељ искористи прекид сукоба за побољшање положаја и враћање снаге. 

Међутим, након напада Оружаних снага Украјине на Курску област, Путин је поручио да је немогуће преговарати са онима који "неселективно ударају на цивиле, цивилну инфраструктуру или покушавају да створе претње нуклеарним енергетским објектима".

Његов помоћник Јуриј Ушаков је објаснио да мировни предлози Москве и даље актуелни, али да у "фази украјинске авантуре" Русија неће разговарати са Украјином.

image