Русија

ФСБ ухапсила 18-годишњег младића: Финансирао украјинске терористе и ширио њихову идеологију

Руска служба има доказе да је осумњичени прикупљао средства за финансирање Оружаних снага Украјине и да је пребацивао средства на банковне рачуне припадника украјинских терористичких организација
ФСБ ухапсила 18-годишњег младића: Финансирао украјинске терористе и ширио њихову идеологијуwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Припадници Федералне службе безбедности Руске Федерације (ФСБ) ухапсили су осамнаестогодишњег становника Омска који је водио проукрајинске Телеграм канале који промовишу активности терористичких организација.

Становник Омска је јавно позивао на насилне акције против патриотски расположених грађана Русије, а прикупљао је и средства за финансирање Оружаних снага Украјине, саопштила је регионална служба ФСБ-а.

Постоје докази да је младић пребацивао средства на банковне рачуне припадника украјинских терористичких организација како би им пружио материјалну подршку у незаконитим радњама.

Због свега наведеног је осумњичен за издају, покренут је кривични поступак по члану "велеиздаја" и прети му доживотни затвор, наводи се у саопштењу.

image